25/07/2024

Contrast Online

Evenimente, Activitati, Cursuri, Informatii Utile, Afaceri, Comunicate

Vrei să scapi de inflație? Află acum de ce viața la sat poate fi varianta potrivită pentru tine!

         Pentru mulți oameni, tineri și mai în vârstă deopotrivă, traiul la oraș nu mai aduce avantaje, ci, dimpotrivă, poate doar dezavantaje, obstacole și stres. Dacă înainte orașul era o zonă în care tinerii veneau pentru a căuta o viață mai bună, astăzi, din cauza prețurilor și a aglomerației, mai atrăgătoare poate părea viața la sat. Orașele mari devin locuri în care primează graba, stresul și aglomerația, iar deținerea unei locuințe devine un obiectiv greu de atins pentru un cuplu tânăr. Pentru mulți, acești factori sunt mai mulți decât suficienți pentru a părăsi mediul urban și a căuta liniștea vieții la sat.

Satul, un scut anti inflație

Pentru un cuplu de tineri devine greu să își creeze un viitor în actualul context al prețurilor. Unii preferă să locuiască în chirie, alții momentan nu au de ales, în timp ce cei mai fericiți au locuințe de la părinții lor. Indiferent în care categorie te regăsești, traiul este însă unul din ce în ce mai greu, iar presiunea facturilor, taxelor și prețurilor apasă greu pe umeri. În ceea ce privește imobiliarele, cu banii pe care îi dai pe un apartament în oraș, poate chiar mai puțini, îți poți lua o casă la sat care să-ți ofere atât mai mult spațiu, cât și curte și grădină. Poți găsi un sat poziționat mai aproape de oraș dacă e nevoie să te deplasezi la locul de muncă, dar dacă ai posibilitatea de a lucra remote, atunci chiar nu mai există niciun impediment pentru a lua această decizie.

1.     Spațiu mai mare, cheltuieli mai mici

În mod paradoxal, o casă la sat îți oferă mai mult spațiu decât ți-ai putea permite probabil la oraș, iar întreținerea acestuia te-ar costa mai puțin. Pentru că te afli într-o zonă liniștită, te poți bucura de activități în aer liber, te poți apuca de grădinărit, prin urmare vei folosi mai puțin consumatorii de curent din locuință. De asemenea, pentru gătit vei putea folosi un cuptor pe lemne, o variantă ce îți va reduce facturile și va oferi un gust diferit preparatelor pe care le vei pregăti.

2.     Propriile alimente sănătoase

Probabil cel mai mare avantaj de care te vei bucura odată ce alegi să te muți la sat este cel oferit de producerea propriilor alimente. Astăzi ai la dispoziție internetul unde poți afla tot ce ai nevoie despre creșterea animalelor și agricultură, iar în scurt timp poți deveni priceput la aceste activități. Vei avea nevoie, bineînțeles, de unelte potrivite pentru a te ajuta în procesul de creștere a animalelor și cultivare a plantelor. Pregătirea solului este o etapă esențială în agricultură, de aceea poți accesa gama de motocultoare aici, pe micul-fermier.ro pentru a alege varianta potrivită pentru tine. În funcție de lucrările pe care îți propui să le faci, de suprafață și de zonă, trebuie să alegi motocultorul care să dea cel mai bun randament. Faptul că o parte din alimente vor fi din producția proprie, te vor ajuta să economisești sume considerabile pe care altfel le-ai fi cheltuit în magazinele din oraș.

3.     Liniște și aer curat

Liniștea și aerul mai curat decât la oraș nu sunt factori care să te ajute să scapi de inflație, dar cu siguranță sunt elemente care îți vor spori calitatea vieții. Într-o oază de liniște vei uita de stresul și aglomerația specifice orașului.

Așadar, achiziționarea unei locuințe la sat poate fi cea mai bună variantă pentru tine, sănătatea ta și starea financiară!

Sursă foto: pexels.com

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.