25/07/2024

Contrast Online

Evenimente, Activitati, Cursuri, Informatii Utile, Afaceri, Comunicate

Trei eleve de la o prestigioasa scoala bucuresteana, la SPITAL, dupa ce s-au drogat in pauza! Ce masuri se iau?!

[ad_1]

Ministerul Educației a anunțat că, în urma unui incident extrem de grav petrecut joi, în capitală (!), când trei eleve de la o şcoală de prestigiu au ajuns de urgență la spital, după ce au consumat droguri în… pauză, spațiile exterioare ale Școlii Centrale vor fi supravegheate video.

Banii pentru plata camerelor vor fi achitați de Ministerul Educației. Directorul unității de învățământ Lucian Popa a trasmis că a făcut solicitare la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu ar fi fost bani.

Cele trei fete urmează a fi externate de pe secția de toxicologie a spitalului “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Trebuie știut că, la numai câteva zile după debutul noului an școlar, doi deputați au anunțat că pregătesc o inițiativă legislativă privind controale antidrog în școli, dar și la festivaluri.

Secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, a spus că, în urma incidentului de ieri, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, iar ministerul va suporta plata camerelor de supraveghere.

Adevărul trist este că, din păcate, şcolile au devenit adevărate pieţe pentru dealeri, dar și scene pentru acte de violență uneori… ieșite din tipare. Elevii recunosc deschis: au extrem de uşor acces la marfă… Important e să ai bani şi să ştii cui să ceri.

Totodată, ar mai fi de luat în seamă un aspect: vârsta consumatorilor scade alarmant- în ultima vreme, chiar şi copii de 11 ani ajung în centre de dezintoxicare.

Articolul Trei eleve de la o prestigioasa scoala bucuresteana, la SPITAL, dupa ce s-au drogat in pauza! Ce masuri se iau?! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.