24/07/2024

Contrast Online

Evenimente, Activitati, Cursuri, Informatii Utile, Afaceri, Comunicate

SECTORUL 1: Cursuri de limbi straine si actvitati sportive finantate INTEGRAL de la bugetul local pentru prescolarii si elevii din ciclul primar

[ad_1]

Preșcolarii și elevii din ciclul primar care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de opționale de limbi străine, cursuri de dezvoltare personală, cursuri de dezvoltare sportivă și cursuri de dezvoltare a motricității.

Ce e bine e că, deja, Consiliul Local Sector 1 a aprobat în unanimitate în ședința de astăzi proiectul „Educație și viitor pentru toți” inițiat de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit prevederilor acestui proiect, elevii din ciclul primar care învață în școlile din Sectorul 1 vor beneficia în acest an școlar de cursuri de limbi străine (două ședințe/ săptămână) și cursuri de activități sportive (o ședință/săptămână), finanțate integral de la bugetul local al Sectorului 1.

Trebuie știut că, tot prin acest proiect sunt asigurate resurse financiare pentru participarea preșcolarilor la cursuri de limbi străine, cursuri de dezvoltare personală și de dezvoltare a motricității. În concret, preșcolarii din grupa mică vor avea două cursuri extrașcolare: unul de „Limbă străină” (două ședințe/ săptămână) și, la alegere, un curs de dezvoltare personală sau curs pentru dezvoltarea motricității (o ședință/ săptămână).

Totodată, copiii din grupele mijlocie și mare vor participa la trei cursuri extrașcolare: un curs de „Limbă străină” (două ședințe/ săptămână), cursuri de dezvoltare personală sau cursuri pentru dezvoltarea motricității (o ședință/ săptămână) și activități sportive (două ședințe/ săptămână).

 În plus, Primăria Sectorului 1 va finanța realizarea a sute de ateliere tematice în „Săptămâna Verde” și în „Săptămâna Altfel” pentru toți elevii din școlile primare, gimnaziale, licee și școli profesionale din aceasta zonă administrativă.

„Este o veste bună pentru copiii din Sectorul 1. Însă nici despre asta nu veți auzi nimic la presa abonată la banii publici dați de PNL și PSD. Nu-i nimic. Noi continuăm să inițiem și să implementăm proiecte esențiale pentru comunitatea locală” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

IMPORTANT: A fost aprobată rectificarea bugetului local: 40 de milioane de lei, alocați la școli

Tot în ședința de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul rectificării bugetului centralizat al Sectorului 1. Prin aprobarea acestui proiect inițiat de primarul Clotilde Armand,  poate fi plătit personalul implicat în Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor: recenzori, recenzori-șefi și coordonatorii acestora.

De asemenea, prin proiectul de rectificare bugetară,  aproximativ 40 milioane lei au fost alocați pentru unitățile de învățământ (grădinițe, școli gimnaziale și licee) din Sectorul 1, fonduri solicitate de directorii unităților de învățământ și care au fost aprobate anterior de Primăria Sectorului 1.

Alte resurse financiare sunt alocate către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 pentru achiziționarea a două locuințe care să aibă destinația de case de tip familial pentru un număr de 16 copii, cu vârste între 7 și 17 ani, din centrele Casa „Sf. Ștefan” și Casa „Sf. Iosif” și pentru achiziția  de echipament și uniforme de iarnă pentru Poliția Locală Sector 1.

Articolul SECTORUL 1: Cursuri de limbi straine si actvitati sportive finantate INTEGRAL de la bugetul local pentru prescolarii si elevii din ciclul primar apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.