25/07/2024

Contrast Online

Evenimente, Activitati, Cursuri, Informatii Utile, Afaceri, Comunicate

Oportunitate de cooperare transnationala finantata din fonduri INTERREG, in dezbate la Brasov. Detalii…

[ad_1]

„Am găzduit astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Braşov, o sesiune de informare organizată la Braşov de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, având ca temă prezentarea Programului pentru Regiunea Dunării 2021-2027, o oportunitate de cooperare transnaţională finanţată din fonduri INTERREG.

Evenimentul mi-a prilejuit întâlnirea cu domnul secretat de stat Daniel Surdu, coordonatorul Programului, căruia i-am prezentat rezultatele pe care le-am obţinut la nivelul CJ Braşov în accesarea fondurilor europene disponibile în perioada 2014-2020 pe toate axele financiare eligibile, şi anume:

*POR – modernizarea infrastructurii rutiere, 4 proiecte în valoare de aproximativ 300

milioane lei;

*POR – domeniul sanitar, 9 proiecte în valoare de aprox. 200 milioane lei;

*POIM – domeniul gaze medicale – 1 proiect de aprox. 5 milioane lei;

*POIM – gestionarea crizei COVID – 3 proiecte de aprox. 62 milioane de lei;

*POAT – 1 proiect în valoare de 2.350.000 lei;

*POCA – 4 proiecte de aprox. 7 milioane lei;

*Interreg Europe – 1 proiect pentru turism durabil de 226.000 euro;

*Comisia Europeană – Programul DEAR – 1 proiect de aprox. 120.000 euro (People&Planet: a Common Destiny);

*Ministerul Mediului Germania – Iniţiativa Europeană pentru Schimbări Climatice EUKI – 1 proiect de aprox. 100.000 euro (HINGE).

Consider că proiectele de cooperare regională sunt foarte utile, existând un potențial de replicare în România a bunelor practici din alte regiuni europene, evident cu adaptările de rigoare.

Plusvaloarea Programului pentru Regiunea Dunării 2021-2027 este dată de cooperarea și parteneriatul în dezvoltarea de proiecte, precum şi de faptul că el facilitează relaţionarea tuturor părților interesate în vederea unei utilizări mai eficiente a resurselor existente.

Vreau să mulţumesc Ministerului Dezvoltării pentru sprijinul oferit în a ne familiariza cu acest program de finanțare şi îmi doresc să avem cât mai multe proiecte accesate în exerciţiul financiar 2021-2027”, a transmis Adrioan Ioan Veștea- președintele Consiliului Județean Brașov.

Articolul Oportunitate de cooperare transnationala finantata din fonduri INTERREG, in dezbate la Brasov. Detalii… apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.