21/07/2024

Contrast Online

Evenimente, Activitati, Cursuri, Informatii Utile, Afaceri, Comunicate

Locuitorii Sectorului 1 afectati de cre=iza energetica vor fi sprijiniti de adminstratia locala!

[ad_1]

Administrația Sectorului 1 sprijină cetățenii afectați de criza energetică. Clotilde Armand: “Fiecare locuitor va primi un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei din banii economisiți de la operatorul de salubritate”

 Toți cetățenii Sectorului 1 vor beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local potrivit căruia cetățenii din această zonă administrativă, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de acest sprijin financiar.

“Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor. Ajutorul este nominal. Va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. De acest ajutor nu vor beneficia decât cetățenii care au domiciliul în Sectorul 1” , a explicat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o conferință de presă la care au mai participat Vlad Voiculescu – fostul ministru al Sănătății, Claudiu Năsui – fostul ministru al Economiei și deputata Cristina Prună – vicepreședinte în Comisia de Industrii și Servicii.

Potrivit edilului, sursa banilor o constituie economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate: 100 de milioane lei în 2021 și 100 milioane lei în 2022.

„Avem fonduri financiare la dispoziție. Știți deja că unii au blocat în Consiliul Local toate investițiile propuse în peste zece ședințe, mai ales cele care vizau eficientizarea energetică a imobilelor din Sectorul 1. Principalul proiect, ”Termoficare de la Soare”, care prevede instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură pe blocurile din Sectorul 1, a fost suspendat în Consiliul Local din motive politicianiste, contrare interesului cetățeanului”, a declarat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că, de acești bani, locuitorii Sectorului 1 pot alege singuri destinația investițiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziția unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-și cumpere sau să-și schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-și schimbe ferestrele sau ușa de intrare, să-și înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-și achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetica.

“În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa. Toate guvernele europene, de la București la Lisabona și de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. Se lucrează în acest moment la optimizarea consumului de energie, la finanțarea unor surse de energie alternative sau plafonarea prețului gazelor. În Europa există țări care au emis astfel de tichete anticriză de 500 euro pentru ca cetățenii lor să facă fața crizei energetice,” a mai precizat Clotilde Armand.

 Primarul Sectorului 1 a lansat un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect.

Articolul Locuitorii Sectorului 1 afectati de cre=iza energetica vor fi sprijiniti de adminstratia locala! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.