21/07/2024

Contrast Online

Evenimente, Activitati, Cursuri, Informatii Utile, Afaceri, Comunicate

Cât costă o verificare auto și ce aspecte se iau în calcul? (P)

[ad_1]

O verificare auto te scapă de multe probleme regăsite la autoturismele second hand. Defectele ascunse vor aduce cu siguranță costuri suplimentare pentru portofelul tău. De aceea, este important să testezi o mașină înainte de a o cumpăra. Proprietarii obișnuiesc să nu menționeze toate problemele pentru a nu scădea din preț. 

Timpul petrecut în service pentru a rezolva defecțiunile automobilului poate fi și el un impediment. Programul încărcat al vieții cotidiene nu-ți permite de cele mai multe ori să pierzi vremea. Serviciile de tip verificare auto nu trebuie neglijate atunci când intenționezi să îți schimbi mașina.

Testele se realizează cu aparatură profesională și includ o serie de probe specifice. În funcție de aspectele pe care vrei să le acopere, dar și de valoarea vehiculului, prețul poate să difere. Costul variază și începe de la 400 de lei pentru autoturismele ieftine și poate ajunge până la 700-750 de lei pentru mașinile de top.

Ce teste se efectuează la o verificare auto?

Probele la care trebuie supus un mijloc de transport înainte de a fi cumpărat sunt numeroase. Ele asigură funcționarea optimă și siguranța pe drumurile publice. Cele mai importante teste de la o verificare auto sunt:

  • Diagnoza – Se probează toate sistemele vehiculului cu ajutorul unui program special. Pentru testul de față, este necesară conectarea la calculatorul de bord care va afișa toate erorile mașinii. Codurile indicate de diagnoză vor duce la identificarea exactă a problemelor cu care vine potențiala ta achiziție. Starea tehnică a autovehiculului reprezintă cel mai important aspect pentru siguranța și confortul tău. De aceea, nu poți omite un astfel de proces.
  • Starea caroseriei – Automobilul tău nu trebuie doar să arate bine, caroseria trebuie să corespundă normelor legale aflate în vigoare. Petele de rugină sau chiar găurile în diverse părți ale mașinii îți vor aduce imposibilitatea de a circula pe drumurile publice. Totodată, piesele reparate cu chit auto sau alte metode asemănătoare pot indica accidente anterioare.
  • Verificarea pieselor înlocuite – Un autoturism are mii de piese și tot atâtea componente ce pot fi înlocuite. Dacă se optează pentru un preț scăzut în schimbul calității, poți întâmpina defecțiuni frecvente. Așa numitele piese aftermarket nu sunt mereu cele mai bune alegeri pentru reparația vehiculului tău. Atunci când se discută despre structura sistemelor de siguranță, nu poți risca un accident pentru câteva sute de lei economisite. Componentele precum discurile și plăcuțele de frână sau cauciucurile trebuie să fie de calitate superioară.

Problemele ce pot rezulta după achiziționarea unui mijloc de transport sunt numeroase. O verificare auto te scapă de bătăile de cap prin oferirea unui raport detaliat cu informații despre viitorul tău vehicul. Specialiștii și aparatura profesionistă îți sunt cei mai buni prieteni atunci când optezi pentru un automobil second hand.

Kilometrajul real sau proveniența pieselor înlocuite pot fi ascunse de către proprietar. O testare va scoate la iveală toate defectele sau imperfecțiunile mașinii pe care intenționezi să o cumperi. De la starea tehnică și până la petele mici de rugină de pe caroserie, fiecare aspect contează. Nu te lăsa păcălit de zicala ,,merge și așa’’, prețul plătit trebuie să se reflecte în calitatea produsului tău.

Fă o alegere inteligentă și asigură-ți siguranța și confortul cu o verificare profesională!

Picture of adult man with scratched car at underground parking lot

[ad_2]

Source link

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.