21/07/2024

Contrast Online

Evenimente, Activitati, Cursuri, Informatii Utile, Afaceri, Comunicate

Bucuresti: Cladiri istorice, dar nu numai, cu RISC SEISMIC, consolitate prin PNRR

[ad_1]

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentațiile necesare astfel încât să poată obține finanțare europeană și în etapa a doua a PNRR. Este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică și renovare energetică a clădirilor cu risc seismic.

Declarația primarului general- Nicușor Dan: „Din cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale, iar 3 sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală și culturală: Casa Suțu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) și Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.   

De asemenea, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR și a răspuns la 8 solicitări de clarificări (din 9) care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.

Concomitent, se realizează auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidențiale și 3 clădiri publice) și  continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare). Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate.

Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureștiului, o parte din acestea având deja autorizațiile de construire obținute”.

Articolul Bucuresti: Cladiri istorice, dar nu numai, cu RISC SEISMIC, consolitate prin PNRR apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.